FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Znajdziesz tutaj najczęściej zadawane pytania przez naszych klientów oraz odpowiedzi na nie. Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania, skorzystaj z formularza, który znajduje się pod pytaniami.

Dlaczego kwasy ALA?

Ponieważ są budulcem wszystkich naszych komórek ciała. Pomagają chronić układ sercowo-nczyniowy oraz korzystnie wpływają na krzepnięcie krwi. To składniki diety niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju dziecka. Co więcej wpływają korzystnie na naszą skórę włosy oraz paznokcie.

Czy kobiety w ciąży i podczas karmienia mogą stosować Leenvit?

Leenvit® jest całkowicie bezpieczny. Zaleca się by kobiety w ciąży oraz karmiące przyjmowały kwasy Omega.

Dlaczego kwasy Omega w formie monoestrów są lepsze, niż te występujące w tradycyjnym oleju lnianym?

Ponieważ są czyste i nie zawierają szkodliwych substancji. W wyniku procesu bioestryfkacji przeprowadzonego w środowisku beztlenowym powstaje najczystsza, naturalna forma kwasów Omega 3+6+9 w postaci monoestrów, bez jakichkolwiek dodatków, czy konserwantów. Z Leenvit® Omega usunięto to co tuczące w olejach – glicerol oraz wszelkie szkodliwe substancje występujące w oleju lnianym i olejach rybich takich jak: metale ciężkie, amigdalina, limaryna, grupa cyjankowa czy też pestycydy.

Jakie są objawy niedoboru kwasów Omega ?

Najczęstszymi objawami niedoboru kwasów Omega są skurcze mięśni, sucha podrażniona skóra, kruche paznokcie, obniżona odporność, senność i uczucie zmęczenia, problemy z pamięcią i koncentracją.

Co oznacza, że Leenvit przywraca złotą proporcję Omega 3 do Omega 6?

Kwasy Omega 6 są bardzo ważne dla naszego zdrowia, jednak w obecnej diecie bogatej w fast food i produkty zawierające dużo tłuszczu, w naszych organizmach jest ich nadmiar. Duże spożycie Omega 6 i deficyt Omega 3 zwiększają ryzyko wielu chorób. Leenvit® przywraca złotą proporcje ponieważ zawiera bardzo dużo Omegi 3 przy niewielkiej ilości Omegi 6. Stosunek Omegi 3 do Omegi 6 w Leenvit wynosi powyżej 3 do 1 na korzyść kwasów Omega 3. Przyjęta „złota proporcja” pomiędzy kwasami Omega 6 do Omega 3 to około 5 do 1 na korzyść kwasów Omega 6. Tak więc Leenvit dzięki zwiększonej zawartości Omega 3 pozwala przywrócić właściwą proporcje kwasów Omega 3 do Omega 6 u osób z zaburzonym stosunkiem tych kwasów w organizmie.

Jaka jest różnica pomiędzy kwasami Omega pozyskiwanymi z ryb, a Leenvit Omega 3+6+9?

Wiele olejów rybnych ulega utlenieniu podczas produkcji, co obniża ich aktywność farmakologiczną i wprowadza właściwości toksyczne. Ryby mogą zawierać toksyczne metale ciężkie oraz kwasy tłuszczowe trans. Leenvit® Omega 3+6+9 cechują się wysoką wchłanialnością. Są całkowicie naturalne oraz pozbawione szkodliwych i toksycznych substancji. Występujące w oleju rybim kwasy Omega 3 są formą EPA i DHA ( czyli przetworzoną formą pierwotnej wersji ALA ) i jako takie mogą być przedawkowane. Wpływają również na krzepliwość krwi przez co powinnym być ostrożnie przyjmowane przez osoby z niektórymi schorzeniami. Roślinna forma ALA jest całkowicie bezpieczna i nie może zostać przedawkowana.

Czy Leenvit jest odpowiedni dla dzieci?

Oczywiście! Kwasy Omega są niezbędne dla rozwoju dziecka. Specjalnie dla najmłodszych stworzyliśmy Leenvit® Kids. Jest to połączenie kwasów Omega 3 i Omega 6 oraz witamin A, E i D3. Nasz produkt wspomaga procesy zapamiętywania, zwiększa odporność oraz wpływa na prawidłowy rozwój kości. Z myślą o dzieciach dodaliśmy do naszego produktu owocowy smak!

Które produkty są odpowiednie dla wegan?

Nasze produkty są całkowicie naturalne. Dla osób stosujących dietę wegańska polecamy nasz produkt Leenvit® Classic o naturalnym smaku oraz Leenvit® Fit wzbogacony o witaminy A, E oraz koenzym Q10 lub Leenvit® Cardio z witaminami K, E oraz koenzymem Q10 o smaku orzechowym. Dodatkowo zachęcamy do zakupienia naszej innowacyjnej linii sprayów, które całkowicie są wegańskie.

Jakie są zalecane ilości kwasu ALA?

Leenvit® jest koncentratem kwasów Omega 3 ALA – w jednej łyżeczce (4 ml), znajduje się aż 2000 mg czystego Omega 3 ALA. W pełni zaspokaja to całodzienne zapotrzebowanie organizmu na ten kwas, zgodnie z opinią naukową Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności – Dziennik EFSA (2009) 1176, 1 – 11.

Masz więcej pytań ?

Skorzystaj z formularza znajdującego się poniżej i zadaj nam pytanie. Odpowiemy na nie, najszybciej jak tylko będzie to możliwe.

    Twoje imię

    Zadaj pytanie...

    Administratorem Twoich danych jest Terona Marcin Kadula. Kliknij i dowiedz się więcej o przetwarzaniu Twoich danych osobowych.