Przyprawy Leenvit® – Curry – 150 ml
Pierwsza przyprawa Omega 3+6+9 !
Spray BOV 150 ml
Curry to kolejny smak jaki wybraliśmy dla Ciebie. Dodaj go do swojego dania i wzbogać je o niezbędne kwasy Omega! Rozpyl produkt na gotową potrawę i ciesz się zdrowiem, które ma smak.
Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potrwa mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny, baraniny oraz do warzyw, ryb i owoców morza. Omawiana przyprawa Leenvit® jest dość uniwersalna i w zasadzie można łączyć ją z różnymi daniami dlatego wielbiciele tej mieszanki nie będą mieli problemu aby znaleźć dla niej zastosowanie w swojej kuchni.
Wartość odżywcza w 100ml |
---|
Wartość energetyczna: 4000kJ/956 kcal |
Tłuszcz: 100g w tym |
Kwasy tłuszczowe nasycone: 10g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 18,8g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 69,4g |
Węglowodany: 0g w tym |
Cukry: 0g |
Błonnik: 0g |
Białko: 0g |
Sól: 0g |
Składniki odżywcze | Ilość w 4 ml |
---|---|
Omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA) | 2g |
Omega-9 kwas oleinowy (OA) | 600 mg |
Omega-6 kwas linolowy (LA) | 500 mg |
Sugerowana porcja: 1 porcja (około 4ml) odpowiada naciśnięciu aplikatora przez około 2,5 sekundy i pokrywa ZALECANE PRZEZ UNIĘ EUROPEJSKĄ dzienne zapotrzebowanie na kwasy ALA (2g). Porcja jest jedynie wartością sugerowaną i może być dowolnie regulowana w zależności od preferencji.
Składniki: Curry: (96%) monoestry etylowe wyższych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3+6+9; (4%) naturalny aromat curry.
Pojemnik pod ciśnieniem. Ogrzanie grozi wybuchem. Nie wystawiać na działanie temperatury przekraczającej 50°C. Przechowywać z dala od źródeł ciepła, gorących powierzchni, źródeł iskrzenia, otwartego ognia i innych źródeł zapłonu. Nie przekłuwać ani nie spalać, nawet po zużyciu. Unikać kontaktu produktu z tworzywami sztucznymi.
Wyprodukowano w Polsce
Leenvit Group Sp. z o.o.
Wapienna 3, 68-200 Żary
Wszystkie smaki zostały stworzone poprzez połączenie tego co najlepsze w oleju lnianym (czystych kwasów Omega 3+6+9) z najwyższej jakości naturalnymi aromatami wyselekcjonowanych przypraw. Opatentowany proces produkcji został przeprowadzony z zachowaniem norm jakościowych, w atmosferze beztlenowej, a finalny produkt został spakowany w technologii BOV (bag on valve).
Jest on zamknięty w butelce spray w specjalnym worku, bez dostępu powietrza i gazu pędnego, worek z produktem jest otoczony przez sprężone powietrze służące do jego wydozowania w momencie naciśnięcia aplikatora. Dzięki temu nasza Omega przez cały okres przydatności nie ma dostępu do powietrza i światła co wyeliminowało potrzebę używania jakichkolwiek substancji konserwujących i umożliwiło zachowanie pełni wartościowości produktu.
Przykładowy przepis – kurczak curry
Pokrojoną pierś z kurczaka nacieramy curry, wrzucamy na patelnię i zalewamy ją jogurtem, tak by powstał gęsty, aromatyczny sos. Na gotowe danie rozpylamy Leenvit® Curry, by wzbogacić i wzmocnić smak potrawy.