Czym jest Leenvit?

Unikalny. Naturalny. Leenvit®

  • Produkt powstały na bazie oleju roślinnego (olej lniany)
  • stanowi koncentrat wyizolowanych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega 3 i Omega 6, oraz jednonienasyconego kwasu oleinowego Omega 9
  • jest najczystszą formą kwasów Omega 3+6+9 w formie monoestrów o wysokiej biodostępności i bioretencji
  • nie zawiera szkodliwych substancji występujących w oleju lnianym, innych olejach roślinnych i tranie rybim, takich jak: metale ciężkie, związki cyjanogenne czy też pestycydy.

Utrzymuje się w organizmie do 24h

Pomaga przywrócić tzw. „złotą proporcję” Omega 3 do Omega 6, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania organizmu

Formuła monoestrów

Może być wzbogacony o witaminy oraz koenzym Q10

Bezpieczny, nie wchodzi w interakcję z innymi lekami

Brak toksyczności

Pokrywa 100% na zapotrzebowanie na kwasy Omega 3 ALA w organizmie

Brak możliwości przedawkowania

Bez konserwantów i alergenów

Dla wegetarian i wegan

Podwyższona stabilność oraz trwałość produktu

Zalety Leenvit®

Omega 3+6+9 w Leenvit®:

  • Utrzymanie odpowiedniego stosunku między Omega 3, 6 i 9 ma kluczowe znaczenie. Leenvit® pomaga przywrócić „złotą proporcje” Omega 3 do Omega 6.
  • Leenvit® jest wyjątkowy dzięki wysokiemu stężeniu kwasu tłuszczowego Omega 3 ALA w formie monoestrowej. Łatwo się wchłania, może zapewnić 100% referencyjnego dziennego spożycia (RDI) dla Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych.
  • Leenvit® Omega 3+6+9 jest odporny na utlenianie i pozostaje w osoczu przez 24 godziny, dłużej niż olej rybi czy olej lniany.
  • Kwas alfa-linolenowy Omega 3 ALA pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.* *Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r.
  • Opatentowany proces produkcji Leenvit® zapewnia najczystszą, skoncentrowaną formę Omega 3+6+9, całkowicie wolną od toksycznych zanieczyszczeń. Nasze produkty poddawane są rygorystycznym testom i badaniom w niezależnych laboratoriach.

Dlaczego warto wybrać Leenvit®

Monoestry Leenvit®
Olej rybi
Olej lniany
  • Wysoka biodostępność
  • Brak utleniania
  • Innowacyjna technologia estryfikacji
  • Wiele olejów rybnych ulega utlenieniu podczas produkcji, co obniża ich aktywność farmakologiczną i wprowadza właściwości toksyczne
  • Wiele olejów lnianych ulega utlenieniu podczas produkcji, co obniża ich aktywność farmakologiczną i wprowadza właściwości toksyczne
  • Oleje lniane, w przeciwieństwie do monoestrów Leenvit, ulegają utlenieniu podczas produkcji, dlatego zawarte w nich tłuszcze mogą zamienić się w truciznę
  • Ryby mogą zawierać toksyczne metale ciężkie – rtęć, kadm
  • W oleju lnianym można znaleźć wiele szkodliwych substancji, metali ciężkich, związków cyjanogennych i pestycydów
  • Bogate w Omega, czyste, naturalne
  • Ryby zawierają związki neurotoksyczne i kwasy tłuszczowe trans
  • Zdecydowana większość olejów lnianych pozyskiwana jest z niskolinolenowych odmian lnu
Kwasy Omega 3 ALA

Dlaczego ALA?

Kwasy Omega 3 ALA są niezbędnymi kwasami, ponieważ nie są produkowane przez organizm, a muszą być częścią naszej diety. Rodzina kwasów tłuszczowych Omega 3 jest konwertowana na żądanie i w wymaganej ilości w ich formy pochodne, EPA, a następnie DHA.

Dostarczając Omega 3 ALA, Leenvit® dostarczasz Twojemu organizmowi niezbędne składniki, aby zaspokoić Twoje zapotrzebowanie na EPA i DHA w razie potrzeby, bez ryzyka przedawkowania.

Poznaj produkty Leenvit®

Suplementy diety

Linia unikalnych, idealnie skomponowanych suplementów Leenvit Omega 3,6,9
Więcej o suplementach

Przyprawy Omega

Sześć smaków przypraw popularnych w kuchniach całego świata
Więcej o przyprawach