Unikalny. Naturalny. Leenvit®
- Produkt powstały na bazie oleju roślinnego (olej lniany)
- stanowi koncentrat wyizolowanych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega 3 i Omega 6, oraz jednonienasyconego kwasu oleinowego Omega 9
- jest najczystszą formą kwasów Omega 3+6+9 w formie monoestrów o wysokiej biodostępności i bioretencji
- nie zawiera szkodliwych substancji występujących w oleju lnianym, innych olejach roślinnych i tranie rybim, takich jak: metale ciężkie, związki cyjanogenne czy też pestycydy.
Sprawdź cechy produktu
Utrzymuje się w organizmie do 24h
1Pomaga przywrócić tzw. „złotą proporcję” Omega 3 do Omega 6, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania organizmu
2Formuła monoestrów
3Może być wzbogacony o witaminy oraz koenzym Q10
4Bezpieczny, nie wchodzi w interakcję z innymi lekami
5Brak toksyczności
6Pokrywa 100% na zapotrzebowanie na kwasy Omega 3 ALA w organizmie
7Brak możliwości przedawkowania
8Bez konserwantów i alergenów
9Dla wegetarian i wegan
10Podwyższona stabilność oraz trwałość produktu
11Odporność na wysokie temperatury
12Omega 3+6+9 w Leenvit®:
- Utrzymanie odpowiedniego stosunku między Omega 3, 6 i 9 ma kluczowe znaczenie. Leenvit® pomaga przywrócić „złotą proporcje” Omega 3 do Omega 6.
- Leenvit® jest wyjątkowy dzięki wysokiemu stężeniu kwasu tłuszczowego Omega 3 ALA w formie monoestrowej. Łatwo się wchłania, może zapewnić 100% referencyjnego dziennego spożycia (RDI) dla Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych.
- Leenvit® Omega 3+6+9 jest odporny na utlenianie i pozostaje w osoczu przez 24 godziny, dłużej niż olej rybi czy olej lniany.
- Kwas alfa-linolenowy Omega 3 ALA pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.* *Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r.
- Opatentowany proces produkcji Leenvit® zapewnia najczystszą, skoncentrowaną formę Omega 3+6+9, całkowicie wolną od toksycznych zanieczyszczeń. Nasze produkty poddawane są rygorystycznym testom i badaniom w niezależnych laboratoriach.
Dlaczego warto wybrać Leenvit®
- Wysoka biodostępność
- Brak utleniania
- Innowacyjna technologia estryfikacji
- Wiele olejów rybnych ulega utlenieniu podczas produkcji, co obniża ich aktywność farmakologiczną i wprowadza właściwości toksyczne
- Wiele olejów lnianych ulega utlenieniu podczas produkcji, co obniża ich aktywność farmakologiczną i wprowadza właściwości toksyczne
- Oleje lniane, w przeciwieństwie do monoestrów Leenvit, ulegają utlenieniu podczas produkcji, dlatego zawarte w nich tłuszcze mogą zamienić się w truciznę
- Ryby mogą zawierać toksyczne metale ciężkie – rtęć, kadm
- W oleju lnianym można znaleźć wiele szkodliwych substancji, metali ciężkich, związków cyjanogennych i pestycydów
- Bogate w Omega, czyste, naturalne
- Ryby zawierają związki neurotoksyczne i kwasy tłuszczowe trans
- Zdecydowana większość olejów lnianych pozyskiwana jest z niskolinolenowych odmian lnu
Dlaczego ALA?
Kwasy Omega 3 ALA są niezbędnymi kwasami, ponieważ nie są produkowane przez organizm, a muszą być częścią naszej diety. Rodzina kwasów tłuszczowych Omega 3 jest konwertowana na żądanie i w wymaganej ilości w ich formy pochodne, EPA, a następnie DHA.
Dostarczając Omega 3 ALA, Leenvit® dostarczasz Twojemu organizmowi niezbędne składniki, aby zaspokoić Twoje zapotrzebowanie na EPA i DHA w razie potrzeby, bez ryzyka przedawkowania.